Nové sedenie v Kine Mier

Na tomto mieste budete môcť pravidelne sledovať postup rekonštrukcie kinosály.

KINO MIER MODRA čaká veľká zmena – vo februári 2018 budeme meniť staré (viac ako 25 ročné) sedadlá za nové, pohodlnejšie sedenie. Zmení sa aj stupňovanie hľadiska, hĺbka jednotlivých stupňov bude predĺžená na 1 000 mm a poskytne viac priestoru na nohy diváka. Vymení sa aj núdzové osvetlenie schodov a na celej ploche podlahy pribudne záťažový koberec. Celkový počet sedadiel sa zníži na 213 miest, doplnené bude tiež bezbariérové využitie kinosály a v posledných dvoj radách aj 5 dvojsedadiel. V súťaži sme vybrali českú firmu HOKO-VH, ktorá bude modernizáciu realizovať. Typ kresla, jeho farbu a celkový dizajn sme dlho zvažovali a diskutovali. Vyskúšali sme veľké množstvo sedadiel, navštívili ich výrobcov i rôzne kinosály. Rozhodli sme sa pre celočalúnené sedadlo typu C616 (na obrázku), v ktorom sa výborne sedí a zároveň je veľkosťou a svojim charakterom vhodné do nášho kina. Poťah je klasický červený, koberce budú tmavo sivé a na kresle pribudne aj kovový držiak na nápoje a okopová doska na chrbte sedadla. 

Práce budú prebiehať 4 týždne, preto bude kino zavreté v termíne od 29. 1. do 28. 2. 2018. Staré sedadlá sa budú dať odkúpiť a výťažok z nich použijeme na nákup podsedákov, ktoré budú v kine potrebovať menšie deti. Steny kina zostanú zatiaľ neupravené, pričom našim cieľom bude v roku 2018 získať ďalšie dotácie a prostriedky na celkové dokončenie interiéru kina a doplnenie vzduchotechniky. 

Našim zámerom je vyjsť v ústrety návštevníkom a vytvoriť príjemné a pohodlné sedenie, ktoré zvýši zážitok z kina a zlepší celkový dojem z jeho návštevy. Kino bolo pred štyrmi rokmi zdigitalizované, jeho návštevnosť stále stúpa. Tento trend by sme radi podporili aj modernizáciou sedenia, aby sa naplno využila aj predchádzajúca investícia do digitalizácie kina. 

Digitalizáciu a modernizáciu Kina Mier Modra podporil Audiovizuálny fond dotáciou vo výške 29 000 €. 

Celková investícia bude 89 500 €.

Na začiatok vám predstavíme, asi ako naša kinosála bude po rekonštrukcii vyzerať. Rekonštrukcia bude pozostávať z úpravy elevácie (stupňovania) hľadiska, úpravy podlahy pred pódiom, výmeny sedačiek, nové koberce, zábradlia, sokle, schodisko. Súčasťou sú aj elekroinštalačné práce (nové osvetlenie schodiska a elevácie).
Po novom bude mať kinosála kapacitu 213 miest a 5 miest vyhradených pre invalidov.

Termín: 29. 1. 2018 - 28. 2. 2018

 

 

Fotogaléria